Corpus Vitalis Yoga

– for dit velvære

Yoga øvelsen: Bjergets top

Tankeindstilling: Siddende på bjergets top. Alle problemer er overskuelige og er ikke længe problemer, men livsomstændigheder.

Kropslig virkninger: Løsner skulder- og nakkespændinger. Styrker den øverste del af ryggen. Giver et dybere åndedræt.

Psykisk virkning: Dybere åndedræt giver ro i nervesystemet. Indre ro og glæde.

Yoga i Århus ved Åbyhøj Yoga Studio

Tankeindstilling: Alle er velkomne, alle kan være med og vi laver yoga tilpasset ethver kropslig formåen.

Kropslig virkninger: Fysiske udstræk og muskel styrke får du balanceret i yogaen. Det giver en sund og velfungerende krop i det daligt.

Psykisk virkning: Åndedrætsteknik og tankeindstillinger giver indre ro og velvære. Det er en naturlig del af yogaen.

Du kan altid komme til en gratis prøvetime

Corpus Vitalis Yoga 

Yogaen er tilpasset vores vestlige kultur og kan dyrkes af enhver. De rolige øvelser kombineres med et bevidst åndedræt, så du opnår smidighed, velvære og en mere afslappet hverdag.

Corpus Vitalis Yoga har 3 formål:

1. – at du erkender kroppen som dit værktøj
2. – større smidighed og kropsligt velvære
3. – indre fred, ro og harmoni

De bevidste kropslige bevægelser og positive tankeindstillinger giver en følelse af velvære. Enhver yogalektion afsluttes med en afslappende afspænding.

Efterårssæson

Uge 35 – 49 kr. 1150,-

Forårssæson

Uge 2 – 24 kr. 1600,-

Én enkelt lektion kr. 85,-

Kattens leg 3

Yoga Århus

Yoga øvelsen: Kattens let 3

Tankeindstilling: 1 – at ville. 2 – at handle

Kropslig virkninger: Øvelsen styrker dine skulder-, ryg- og sædemuskler. Skab balance i hele din krop.

Psykisk virkning: Koordinring mellem de to hjernehalvdele giver en bedre kropsbevidsthed og skaber større tilfredshed psykisk og fysisk.

Lille bølge 2

Yoga øvelsen: Lille bølge 2

Tankeindstilling: Vær herre over legemet og legemts funktion.

Kropslig virkninger: Smidiggør knæhaserne. Udstrækker ribbenen og mavens sidemuskler.

Psykisk virkning: Alle har forskellige udgangspunkter fysisk og psykisk. Gennem smidighed åbnes muligheden for et særkere mentalt velvære, en usårbarhed og modstandskraft i hverdagen.

Kobraen løfter hovedet

Yoga øvelsen: Kobraen løfter hovedet

Tankeindstilling: At løfte sig op til alt, som er godt.

Kropslig virkninger: Styrker de lange rygmuskler fra lænden og helt op til nakken. Åbner brystkassen og udstrækker halsen.

Psykisk virkning: strækket og løftet symboliser en hengivelse til det bedre – at løfte sig op. Denne psykiske indstiling skærper det moralske kompas og giver god samvittighed.

 

Yogamåtte. Skræddersyet yogatæppe. Bedste yogatæppe af høj kvalitet

Mangler du en Yogamåtte?

Dette Yoga-tæppe er designet specielt til udførsel af Corpus Vitalis Yoga. Tæppet er skræddersyet og er derfor perfekt blødt, varmt og skridsikkert. Det kan bruges på alle typer gulve.

Et “must-have” for den ambitiøse udøver.

Mål:

  • Længde: 200 cm
  • Bredde: 90 cm

Pris kr. 925,-

Yoga i Åbyhøj Yoga Studio

I Åbyhøj Yoga Studio er der plads til enhver – lige fra nybegynder til trænet yogaudøver. Gennem dyrkelse af Corpus Vitalis Yoga har du mulighed for at opnå en bedre erkendelse af dit liv og dermed få mere succes i livet samt et bedre helbred. Mange former for yoga har tendens til udelukkende at være en gymnastik eller religiøs handling. Corpus Vitalis Yoga er en enestående form for yoga, der forbinder krop og sjæl og ikke bare træner enkelte kropsdele. Denne yogaform er udviklet af Philipp og Maria Schober og har rødder i den ældgamleyogapraksis og er bl.a. inspireret af den klassiske Hatha yoga, men er tilpasset vores vestlige kultur.

Vi underviser efter Corpus Vitalis Yoga-bog I og II. Bøgerne er skrevet af Philipp og Maria Schober og kan købes i klinikken.

Den ældgamle yoga praksis

Yogapraksissen er en flere tusinde år gammel visdomsdyrkelse. Ordet ”yoga” er sanskrit, dvs. fra et skriftsprog, der kan sammenlignes med vestens latin. Det kan føres tilbage til ordene ”Yoj” (at forene) eller ”Joch” (en joch forbinder hesten med vognen). Men hvad vil yogaen forene og forbinde? At forene og forbinde det fysiske, det psykiske og det åndelige er Yoga.

I Corpus Vitalis Yoga-bog II sammenlignes vores tanker med galoperende heste, der løber afsted med hestevognen (et symbol på kroppen). Vognen vil gå i stykker, hvis ikke kusken (et symbol på sjælen) griber tøjlerne og styrer hestene og vognen. Hele livet kan være Yoga, hvis sjælen kan kontrollere tankerne og styre kroppen. Yoga skaber ro og ligevægt i din bevidsthed. Hvis det lykkes dig at ”tæmme” din bevidsthed, vil der åbne sig et kraftfelt af ubegrænsede muligheder.

De 3 formål

Corpus Vitalis Yoga har 3 formål, som du vil blive mindet om i hver yogalektion:

  • Det første er, at du erkender, at du bevidst kan styre din krop. Lad kroppen være din tjener i dine materielle mål. Kroppen er dit værktøj.
  • Det andet er de kropslige helbredsvirkninger. Når du bevidst udfører øvelserne, opnår du et større kropsligt velbefindende. Kroppen er dit værktøj, og den har brug for pleje.
  • Det tredje mål er psykisk balance – indre fred, ro og harmoni. Dette kommer automatisk, når du giver dig hen til det positive og bevidst arbejder med din krop.

De enkelte yoga øvelser

De enkelte kropslige yogaøvelser giver en sund og harmonisk krop og træner kroppen i dens helhed. Denne ret fysiske praktisering har også den fordel, at den påvirker det psykiske positivt igennem nervesystemet. Alle øvelserne udføres bevidst; med bestemt åndedrætsrytme og med tilsvarende mantras (tankeindstillinger). Samspillet mellem kropslige øvelser og tankeindstillinger giver en fuldendt virkning, så du opnår større kropslig og mental sundhed.

Øvelser for en enkelt kropsdel eller en kropslig skavank kan virke løsnende og lindrende: men da kroppen må betragtes som en helhed, hvor alle dele er tæt forbundet, vil harmonisk sammensatte programmer give den bedste virkning. Dette opnår du i Åbyhøj Yoga Studio gennem deltagelse i en gruppe, der er vejledt af en kvalificeret Corpus Vitalis Yoga-instruktør.

Et mere bevidst liv

Der findes ingen tilfældigheder. Alt er et resultat af forudgående handlinger. Den, der erkender loven om årsag og virkning, vil også se, at den selv kan tage tøjlerne i hænderne; ja – er nødt til at tage ansvar for sit eget liv.

Det er ikke stenen, der ruller ned ad bjerget,
ikke blomsten, der blomstrer,
ikke fuglen, der flyver,
og slet ikke hesten, der trækker vognen.
Alt er livskraft i sin mangfoldige tilsynekomst.

Citat af Philipp Schober

 

Denne energi – livskraft – er årsag til din eksistens her på Jorden. Ustandselig bliver celler nedbrudt i din krop, og nye bliver opbygget. Et sår heler. Denne livskraft kan virke uforstyrret, når du er i harmoni og balance med dig selv, din krop og dine omgivelser. 

Vi håber, at denne Yoga må øge din balance og styrke, og i det daglige bringe dig større tilfredshed med dig selv og din omverden. Livet er en gave, som vi må lære at værdsætte. Du er altid velkommen til at kontakte os eller komme forbi vores hyggelige yogastudie i Aarhus-bydelen Åbyhøj til en prøvetime eller uforpligtende snak.

 

Send os en besked!

Jeg ønsker svar via